Logo Schoolfoto Kruger

Over Ons

Welkom! Wij zijn Schoolfoto Kruger, al bijna 100 jaar expert in fotografie. Wat begon bij onze grondlegger Theodoor Kruger die in 1925 met slechts 5 Duitse Mark op zak naar Nederland kwam om zijn geluk te beproeven, is bijna 100 jaar later uitgegroeid in koploper in schoolfotografie. Inmiddels staat de 5e generatie aan het roer. Klaar voor een mooie toekomst.

Op de foto bij Schoolfoto Kruger

Kruger al bijna 100 jaar een bekend adres

Wat ooit begon bij het verhuizen van Theodoor Kruger naar Nederland, is uitgeroeid tot een toonaangevend bedrijf op het gebied van schoolfotografie met Assen als thuisbasis.

Bekijk hieronder ons verhaal en maak kennis!

Maak kennis met ons team

Aangenaam! De trotse gezichten achter ons bedrijf

Contact met Danny van Schoolfoto Kruger
Danny

Danny is op kantoor de spil in het web. Hier voelt hij zich thuis, werkt graag achter de schermen en is de eindverantwoordelijke.

Contact met Geertje van Schoolfoto Kruger
Geertje

Geertje houdt van plannen. Zij is daarom het aanspreekpunt voor de scholen. Wil je een goed geregelde opnamedag? Dan bel je Geertje. Zij is aanspreekpunt voor de scholen en verantwoordelijk voor de planning.

Contact met Nicole van Schoolfoto Kruger
Nicole

Nicole voelt zich thuis achter haar Canon. Ze weet als geen ander vele kinderen prachtig vast te leggen

Contact met Noa van Schoolfoto Kruger
Noa

Noa is onze ster op kantoor en achter de camera. Haar scherpe oog zorgt voor het kritisch verwerken van alle foto's.

Oude foto camera van "OPA" kruger
Misschien wel jij?

Wij zijn altijd groeiend en zoekend naar nieuw talent. Wil jij ook deel uit maken van onze club en word jij onze nieuwe collega?

98 jaar Fotokruger

1925
Met slechts 5 Duitse Mark op zak

Theodoor Kruger kwam in 1925 met slechts 5 Duitse Mark op zak van Duitsland naar Nederland en streek neer in Assen

1935
"Opa" Kruger zijn camera.
Oud maar vertrouwd
Oude foto camera van "OPA" kruger

Een relikwie uit het verleden nog altijd de trots op kantoor. Hiermee legde "Opa" Theodoor vele gezinnen en families in Assen en omstreken vast op de gevoelige plaat.

1956
november
Kruger aan de Stationsstraat

Generaties lang een begrip in Assen. Iedereen kent het pand nog aan de Stationssstraat in Assen waar vele families door Kruger zijn vastgelegd op de gevoelige plaat

1992
Verhuizing naar de Pottenbakkerstraat 39
Pand schoolfotokruger

Na ruim 65 jaar te zijn gevestigd aan de Stationsstraat in Assen nam Foto Kruger onder leiding van Han en zijn vrouw hun intrek in een nieuw pand in Assen aan de Pottenbakkerstraat 39. De winkel met vele fotocamera's, pasfoto's, rolletjes werd uitgebreid met een nieuwe grote studio! Hier konden wel groepen tot 50 personen binnen mooi op de foto.

2003
Nieuwe eigenaar

Bij het naderen van zijn pensioen zocht de heer Kruger een geschikte opvolger. Die vond hij in Alfred de Hoop, die Schoolfoto Kruger met nieuw elan heeft uitgebreid

2016
Verhuizing naar Studio 3

Kruger is inmiddels uit zijn jasje gegroeid op nummer 39. Een nieuwe locatie wordt gezocht en gevonden  in dezelfde straat. De verhuizing naar Studio 3 was een feit.

2019
Aanpassing naar alleen schoolfotografie

Na vele bruidsreportages, studio opnames, pasfoto's en verkopen van lijsten gaat Kruger zich enkel en alleen nog richten op 1 kerntaak. Schoolfotografie. Schoolfoto Kruger werd de nieuwe naam.

2023
Een nieuwe generatie doet zich aan

Nadat Alfred ruim 20 jaar aan het roer van Kruger heeft gestaan draagt hij het stokje over aan zijn zoon. Danny neemt samen met partner Geertje het bedrijf over en mag zich na een interne verbouwing klaarmaken voor de 100 jaar en verder.

2025
100 jaar Foto Kruger

Nog een paar jaar en het is zover, ons 100 jarig jubileum!

Wij kijken er naar uit!